Het nieuwe glazenwassen: telescoopbewassing

U bent van ons als glazenwasser gewend dat wij de ramen wassen m.b.v. een ladder, een inwasser en een wisser. Dit zal niet altijd meer op deze wijze plaatsvinden. Door steeds grotere beperkingen voor het gebruik van ladders en de twijfel over het verloop van de ladder, is er bij glasbewassing gezocht naar een alternatief. De begane grond wordt vaak met de hand gewassen, maar de hoge ramen worden veelal gewassen d.m.v. het zogeheten telescoopsysteem, dit vanwege wet -en regelgeving. Ramen aan de achterzijde worden door bereidbaarheid nog wel m.b.v. de ladder gewassen.

Wat is telescoopbewassing?

Er is namelijk een veilige manier van ramen wassen. Een systeem wat in Amerika al langere tijd wordt gebruikt. Strak Glazenwasserij heeft zich gespecialiseerd in dit innovatieve systeem, het telescoop glasbewassing systeem. Deze manier van werken evenals het uiteindelijke resultaat van dit systeem is verbluffend.

Wat houdt telescoopbewassing precies in?

Door middel van een borstel op een telescoopstok borstelt en spoelen wij de ramen inclusief de omlijstingen schoon. Het water wat hierbij wordt gebruikt, is gedemineraliseerd. Dit pure water heeft een reinigende werking, hierdoor hoeft er dan ook geen reinigingsmiddel gebruikt te worden. Belangrijk bij deze werkwijze is dat men goed spoelt met het pure water. Doordat er goed gespoeld wordt, zal al het vuil op de ramen en kozijnen verwijderd worden. Hierdoor blijft er na de spoeling alleen maar schoon pure water achter. Het pure gedemineraliseerde water hoeft dan ook niet meer door een wisser van het raam te worden verwijderd. Het droogt door de puurheid streep loos op.

Voordelen van telescoopglasbewassing:

  • Milieuvriendelijk (geen reinigingsmiddelen)
  • Reinigt op plekken waar je met de hand (spons) niet bijkomt
  • Geschikt voor reinigen van glas, kozijnen, gevelbeplating etc.
  • Veiligheid (wij zijn allemaal in het bezit van V.C.A.)
  • Anticiperend op eventueel toekomstig ladder verbod
Restvuil na eerste wasbeurt

Wel is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat bij aanvang van deze nieuwe methode de eerste wasbeurt kwalitatief iets minder kan zijn. Dit komt omdat ook uw omlijstingen en roosters gespoeld worden. Daardoor zou er eventueel restvuil op uw ramen kunnen achterblijven. Wij zullen ons uiterste best doen om dit bij de eerste wasbeurt te voorkomen. Hiervoor vragen wij dan ook uw begrip.

Strak glasbewassing 2 telescoopsteel